Kādā ārzemju blogā zinātnieki pētījuši un publicējuši, kādu vēl iepriekš nedzirdētu informāciju par sīpoliem.
Izrādās, sīpoli var būt bīstami, bet par to gandrīz neviens nerunā. Vai zināji, ka ēdot pat pirms dienas notīrītu sīpolu ir ļoti kaitīgi organismam? Ko tas viss nozīmē?
Sīpoli, tāpat kā ķiploki, var būt spēcīgi antibakteriāli un pretvīrusu līdzekļi. Bet ne vienmēr. Dažreiz tie darbojas kā magnēts vīrusiem un baktērijām.
Ja atstājat šo augli bez ledusskapja kaut vienu nakti, tas piesaistīs visas apkārtējā vidē esošās baktērijas.
Ja jūs ēdat sīpolu, kas ir sagriezts un atstāts uz pāris dienām, jūs uzņemat visas baktērijas, kas uz tā uzkrājušās. Tas var izraisīt saindēšanos vai gremošanas problēmas.
LASI VĒL: “Zem manas gultas naktī bija onkulis” – meita paziņoja tēvam
Labāk izvairies no sīpolu ēšanas kafejnīcās vai restorānos, kur tie, iespējams, nav kārtīgi notīrīti un sagriezti.
1919. gadā notika diezgan šausmīgs incidents. Gripas epidēmija prasīja vairāk nekā 40 miljonus dzīvību. Amerikāņu ārsts mēģināja atrast iemeslu, jo daudzi zemnieki no tā cieta.
Viņš pētīja pilnīgi veselīgas ģimenes paradumus. Ģimenes mamma stāstīja, ka viņi vienmēr mājās ēduši sīpolus.
Pārsteigtais ārsts nolēma sīpolu izmeklēt mikroskopā. Izrādījās, ka sīpols bija pilns ar vīrusiem un baktērijām. Citiem vārdiem sakot, sīpols no tālienes piesaistīs vīrusus un baktērijas, ja tas tiks atstāts nomizots.
Atcerieties, ka ir bīstami ēst sīpolu, kuru nomizojāt un sagriezāt vakar, jo tas var kļūt ļoti toksisks.
Baktērijas, ar kurām sīpols ir pilns, saindēšanās dēļ var izraisīt dažādas kuņģa infekcijas, piemēram, žults veidošanos un gremošanas traucējumus.